Search

Är du arbetsgivare och vågar tänka utanför boxen?

Du kan påverka positivt

Som arbetsgivare har du stor möjlighet att påverka och ge individen en plattform för att komma in i samhället snabbare än du tror. Våga anställa en person som kanske inte uppfyller alla kriterier utifrån ett CV. Titta på individens förmåga, glöden i ögonen och den stora potential som finns hos just den personen du har framför dig.


Jag kan lova dig att du inte blir besviken och du kan göra skillnad i individens liv och skapa en dynamisk arbetsgrupp. Som arbetsgivare och organisation får du tillbaka mycket mer än det du satsar.


Se individens glöd och engagemang

Jag har egen erfarenhet av att ha anställt personer som inte pratade perfekt svenska eller hade ett CV som inte var komplett. Det var lite osäkert innan jag visste hur det skulle gå, men när jag gjorde det, fick jag så mycket tillbaka.


Jag blev så imponerande av personernas vilja och förmågan att kunna övertyga mig att anställa hen. Även om känslan var att det skulle bli en utmaning, så sa min magkänsla att jag gjorde rätt. En av dessa blev en toppsäljare!


I detta fall kan vi prata om utveckling och kunderna bara älskade hen. Det blev tydligt när jag gav hen sitt första jobb, skapade det ett värde som det inte går att sätta ett pris på.


Du kan göra skillnad och få mycket tillbaka

Våga se bortom språket, kvalifikationerna och bristen på erfarenhet. Du som arbetsgivare kommer att göra ett stort intryck i individens liv och du kommer ge mer än ett arbete. Det handlar även om mjuka värden, som till exempel ökat självförtroende, självkänsla och individens egenvärde där hen finner sitt sammanhang i samhället.


Viljan finns att bidra utifrån individens kunskaper. De vill inget annat än att få ett jobb för att skapa sin egen försörjning.


Har du frågor eller vill dela med dig av din erfarenhet?

Kontakta mig gärna och diskutera dina erfarenheter och frågeställningar.


/Deborah Sundell

VD

13 views0 comments

Recent Posts

See All