Search

Entreprenörskap och intraprenörskap kompletterar varandra

Inneboende längtan att vara entreprenör

Behöver man komma från en entreprenörskapsfamilj eller ha drivit företag i sitt hemland, som kan vara en alternativ väg till egen försörjning?


Svaret är nej! Man kan ha en inneboende längtan att vilja vara sin egen eller gå sin egen väg, men inte tänkt i de banorna eftersom entreprenörskap sällan ges individen möjlighet att välja.


Alla lär sig under resans gång

Jag tog klivet från intraprenörskap till entreprenörskap 2016. Det var en omvälvande tid eftersom jag hade jobbat som chef i många år på Systembolaget och behövde ta ett beslut om jag skulle fortsätta eller inte.


Jag kastades ut i en ny värld, vilket var oerhört skrämmande. Jag skulle nu jobba på egen hand och hade chansen att göra skillnad i människors liv genom att visa att om jag kunde skapa mig ett liv i ett nytt samhälle så kan även andra.


- Hade jag svar på allt innan jag startade mitt företag?

Nej, jag fick lära mig under resans gång.


- Lärde jag mig att driva företag under resans gång med?

Ett stort kraftfullt ja!


- Hade jag användning av mina erfarenheter från att jobba som ledare inom Systembolaget?

Absolut! Jag tvingades att lita på förändringsprocessen och analysera varje kurs jag höll i.


- Hade en utbildning i att starta eget hjälpt mig att ha rätt förutsättningar?

Tveklöst ja, det hade gett mig en plattform att utgå ifrån.


Intraprenörskap bidrar positivt

Intraprenörskap utesluter inte entreprenörskap, tvärtom, det kan bidra till positiva effekter och ge individen det innovativa tänket och en boost i sitt självförtroende som skapar mervärde.


FRI lockar fram entreprenörskapet

Vår uppgift inom FRI är just att ta fram entreprenörskapet hos individen och visa ännu en alternativ väg och möjligheten till att bidra med sina idéer och nytänk och finna sitt sammanhang i samhället.


Har du startat företag?

Kontakta mig gärna och berätta vad det var som gjorde att du valde att starta eget företag?


Intraprenör - En intraprenör är inte inriktad på hela företaget , som en entreprenör, utan snarare på processer inom företaget. Intraprenörer är viktiga bidragsgivare till ökad produktivitet i företag. Precis som entreprenörer, tar intraprenörer risker och hittar mer effektiva sätt att utföra uppgifter.


/Deborah Sundell

VD13 views0 comments

Recent Posts

See All