Search

Min egen integrationsresa hjälper andra

Updated: Jun 18, 2021

Jag startade företaget FRI, FramgångsRik Integration, för jag vet och förstår att det finns ett stort behov att hjälpa till när det kommer till integration. Min egen integrationsresa började för 34 år sedan då jag lämnade Sri Lanka för Sverige.


Vision vägen till målet

Jag delar med mig av mina erfarenheter och utmaningar som jag har mött under min resa och bidrar till att skapa en FramgångsRik Integration för individen.

Min vision är att kunna ge individen inspiration, motivation och lust att hitta en snabb väg till inkomst genom anställning eller företagande.


Vad är då integration?

Integration är beskrivning och resultatet av processen, resultatet av anpassningen av personer med utländsk bakgrund i deras nya hem, skriver Equal Rights


Krav under förändringsresan

För att individen ska anpassa sig, måste samhället ställa krav och se till att ge rätt insatser utifrån individens kompetenser, kunskaper och erfarenheter och ge rätt förutsättningar att lyckas i sin integrationsresa.

Vi på FRI har lärt oss att våga ställa krav och att ha förväntningar på resultat är viktiga faktorer för att individens resa mot egen försörjning ska bli framgångsrik.


Känna tillhörighet är en förutsättning

Det vi måste komma ihåg är att individen gör en förändringsresa med rädsla, oro och en känsla av att ha tappat kontroll över sitt liv. Det är viktigt att individen snabbt hittar sitt sammanhang i samhället och känner tillhörighet i sitt nya hemland.


Väcka drömmar och hitta drivkraft

Genom att väcka drömmar till liv och hitta drivkraften kan individen nå sitt mål och skapa sin framtida försörjning via anställning eller företagande. När individen är en aktiv del av samhället, har vi lyckts skapa en FramgångsRik Integration.


Min övertygelse gör bättring

Jag är övertygad om att FRI behövs för att integrationen ska fungera och att skapa innovativa tänkesätt för att få varje individ att känna att de behövs i det svenska samhället.


Vill du veta mer?

Kontakta mig gärna så berättar jag mer.


/Deborah Sundell

VD


70 views0 comments

Recent Posts

See All